Je kunt je niet ontwikkelen als je alleen jezelf tegenkomt.

Waar staan we voor?

Kom tot je recht
In een maatschappij waar alles om carrière draait, is het belangrijk dat je de ruimte krijgt om je te ontwikkelen. Dat geldt voor elke sector, maar met name voor de juridische dienstverlening, waar ontwikkeling een must is. Loyens & Loeff is een werkgever die alles in het teken stelt van continue vooruitgang. Niet alleen op het gebied van hoogwaardige juridische producten, maar ook op het gebied van human resources. Bij Loyens & Loeff heerst een cultuur van zelfontplooiing en inspiratie, waarin ambitieuze doelstellingen worden aangemoedigd. Advocaten, fiscalisten en notarissen delen hun kennis door in teams samen te werken met professionals uit verschillende disciplines. Dit alles met het doel voorop te blijven lopen in een concurrerende branche als de juridische dienstverlening. En te zorgen dat iedereen die bij Loyens & Loeff komt te werken volledig tot z’n recht komt.

Onbegrensde kansen
Naast vier vestigingen in Nederland hebben we twaalf kantoren, verspreid over financiële centra in Europa, de VS en het Verre Oosten. Bovendien onderhouden we in Europa en daarbuiten relaties met fiscale en juridische dienstverleners. Hierdoor krijgen onze cliënten advies op topniveau, waar zij zich ook bevinden. En krijg jij weer kansen om je talent in het buitenland te verzilveren..

Wat kun je verwachten?

Een bron van inspiratie
De belangrijkste praktijkgroepen binnen Loyens & Loeff zijn: algemene fiscale praktijk; bank- en effectenrecht; ondernemingsrecht; vastgoed en bestuursrecht; EU en mededingingsrecht; technologie, media en procesrecht; arbeidsrecht, loonbelasting en sociale verzekeringen; BTW, douane en internationale handel. Zodra cliëntbelangen daarom vragen, formeren we teams van verschillende specialisten uit deze groepen. Door de kennisuitwisseling is deze werkwijze voor iedereen een bron van inspiratie. En die leidt weer tot nieuwe, creatieve oplossingen.

Kennis aanscherpen
Service op niveau vraagt om voortdurende verbreding en verdieping van kennis. Kennisuitwisseling en permanente educatie staan dan ook hoog in ons vaandel. Je zult bijvoorbeeld veel baat hebben bij het werkoverleg binnen de praktijkgroepen en teams. Maar ook bij de open, weinig hiërarchische cultuur, waardoor je gemakkelijk een beroep doet op collega´s. Het spreekt voor zich dat je geregeld interne cursussen volgt en lezingen bijwoont en dat je kunt beschikken over een uitgebreid kennissysteem, inclusief bibliotheken en databanken. Daarnaast kunnen de vele vennoten en medewerkers je helpen bij het aanscherpen en uitbreiden van je kennis.

Waar mag je op rekenen?

Verantwoordelijkheid en begeleiding
Vanaf de eerste dag is de praktijk bij Loyens & Loeff er een van aanpakken en initiatieven nemen. Je treedt zelfstandig op, overlegt met cliënten, beheert je eigen correspondentie en voert onderhandelingen. Dat je direct veel verantwoordelijkheid draagt, betekent overigens niet dat je er alleen voor staat. Integendeel. Als beginnend advocaat-stagiair(e), fiscalist of kandidaat-notaris word je begeleid door een vennoot. Op hem of haar kun je altijd terugvallen. Tijdens beoordelings- en loopbaangesprekken en op ieder ander moment kun je het verloop van je persoonlijke en professionele ontwikkeling met ons bespreken. Hoe jij je carrière vormgeeft, is aan jou. Maar wij bieden je alle ruimte en ondersteuning die je nodig hebt om je ambities te realiseren.

Vaardig en vindingrijk
Training-on-the-job staat bij Loyens & Loeff centraal. Je kunt je bij ons vakinhoudelijk ontwikkelen door de vele opleidingsmogelijkheden die we bieden. Beginnende academici fiscaal recht en fiscale economie volgen de opleiding van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs plus een interne vaktechnische opleiding. Kandidaat-notarissen doen de beroepsopleiding Notariaat, terwijl advocaat-stagiair(e)s de beroepsopleiding Advocatuur doorlopen. Heao’ers (FE) krijgen de gelegenheid om de opleiding van de Federatie Belasting Academie te volgen. Naast deze vakgerichte aanpak is er een intern opleidingstraject, gericht op communicatie, presentatie en advies.

Wat zijn je mogelijkheden als student?
Als student heb je de mogelijkheid om een nationale of internationale stage te volgen in een van onze kantoren. Om in aanmerking te komen voor een stage in het buitenland moet je in de eindfase zijn van je studie civiel, fiscaal of notarieel recht, of fiscale economie. Via het Student Exchange Program leer je Loyens & Loeff diepgaand kennen, zodat je in staat bent om te bepalen of je bij ons volledig tot je recht komt. Vanzelfsprekend kun je als heao’er ook stage lopen. En ook dit is een traject waarbij je direct in aanraking komt met het echte werk. Tot slot doen we ook op het gebied van buitenlandse beurzen het nodige. Je kunt je bijvoorbeeld aanmelden voor de Loyens & Loeff Fulbright-beurs.

Wil je nader kennismaken?

Solliciteren en verdere informatie
Ben je civiel, fiscaal of notarieel jurist? Of fiscaal econoom? Dan nodigen we je van harte uit om te solliciteren. Ook voor heao’ers is er werk binnen onze organisatie. Of heb je interesse in een stageplaats of studiebeurs? Stuur dan een sollicitatiebrief met c.v. en een overzicht van je studieresultaten naar Anne-Marie Dijkhorst, Loyens & Loeff, postbus 2888, 3000 CW Rotterdam, telefoon: 010-224 67 38/020-578 57 85.
E-mail: anne-marie.dijkhorst@loyensloeff.com.